Hulja kraanivett tuleb enne toiduks tarvitamist keeta
Seoses Hulja joogiveest leitud coli-laadse bakteriga tohib Huljal kraanivett juua üksnes pärast selle keetmist. Kadrina valla vee-ettevõte AS Kadrina Soojus on alustanud vee kloreerimist ja põhjuste väljaselgitamist.
Huljal võib joomiseks, toidu valmistamiseks, hammaste pesemiseks ja lahtiste haavade puhastamiseks kasutada eranditult üksnes läbikeedetud vett. Veel tuleb lasta mullitades keema tõusta ja lasta seejärel aeglaselt (vähemalt 10 minutit) maha jahtuda.
Teavitame kohe, kui joogivesi on taas puhas ja ohutu ning seda võib joogiks ja toiduks tarvitada keetmata.
Kraanivett tohib seni kasutada muudeks otstarveteks ilma piiranguteta.
Bakteri leidmisest teavitas Kadrina vald Terviseametit. Vee-ettevõte AS Kadrina Soojus alustas vee kloreerimisega, mida teostatakse kaks kuni kolm nädalat. Kloreerimise tõttu võib joogiveel olla spetsiifiline kloori maitse ja lõhn. Samuti alustati juhtunu põhjuste väljaselgitamist.
Septembris kontrollis Terviseamet Vohnja ja Kadrina joogivee vastavust nõutud näitajatele. Hulja lasteaiast leiti coli-laadne bakter. Kontrollproov näitas, et joogivesi Huljal ei vasta nõuetele mikrobioloogiliste näitajate osas.
Lasteaias on lastele joogiks ja toiduvalmistamiseks kasutatud vesi ohutu, selleks kasutatakse keedetud vett ja on olemas ka veeautomaadid.
Küsimuste korral helistage:
Vee-ettevõte: AS Kadrina Soojus
Kontaktisik: Gunnar Kaldmaa
Telefon: 5110334